На модната недела во Њујорк, во урбаниот Бруклин, Phillip Lim се претстави со урбана, а сепак смирувачка колекција наменета за пролет 2020. Текот на боите, материјалите и кроевите не прави поделба помеѓу машките и женските модели. Акцентот го ставил на голите ракави, а преовладува и асиметричноста.

Кај конкретно машките модели може да се забележат шорцеви со должина до средината на колениците, oversized кошули и палта. Што се однесува до палетата на бои, претежно е пролетна, но загасена и смирена и доволно добраКолекцијата е изработена од одржливи и рециклирани материјали.