Синиша С. КашавeлскиСиниша С. Кашавeлски е роден во 1969 година во Куманово, Македонија. Дипломирал на Академијата за применета уметност во Скопје, член на ДЛУМ, член на друштво на Француски уметници и член на Société Du Salon D’automne – Paris.

Автор на бројни самостојни изложби и проекти, како и учество на многу меѓународни изложби и салони ширум светот… Неговите дела добиле многу домашни и меѓународни награди, а меѓу позначајните се: Златен, сребрен и бронзен медал на зимскиот салон на Salon des Artistes Français, Grand Palais, Paris, Златен медал во Лувр на Salon National des Beaux-Arts in Paris, Златен медал на Palm Award – Германија, 1st Absolute Prize in the Paintings section, Marchionni Prize-Италија, Winner of Art Expo Venice 2018, топ 10 уметник на годината од Circle Foundation и Златен орден за заслуги во уметноста од Société Académique Arts-Sciences-Lettres.