Милан АндовМилан Андов е роден во Скопје 1974, завршува ликовна академија на одделот за графички техники и графички дизајн на кој дипломира во 2005 година. Член е на ДЛУМ и автор на повеќе самостојни изложби, а учествува на голем број групни изложби во земјава и надвор од неа.

 

Добитник е на повеќе награди, од кои се издвојуваат:

  1. 2013 наградата за сликарство „Лазар Личеноски“, на годишната изложба на ДЛУМ
    за годишен опус.
  2. 2014 наградата на ОСТЕН за најдобар млад уметник
  3. 2017 наградата ЗЛАТЕН ОСТЕН
  4. 2018 наградата ОСТЕН